Roel Wagter

Dr. Roel Wagter is DGA van BICTA, tot april 2014 partner bij PMtD, in 2013 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van Enterprise Architecture en voorzitter van de Stichting Groeiplatform GEA.

Hij heeft vele directie-, management- en adviesfuncties uitgevoerd waarin hij meer dan 30 jaar ervaring heeft opgedaan op het gebied van business en IT alignment. Deze ervaring vormt de basis voor zijn ideeën op het gebied van Enterprise Architecture.

Roel is de founding father en eerste auteur van de internationaal bekende methode Dya® (Dynamic Enterprise Architecture). Begin 2006 nam hij het initiatief tot de ontwikkeling van ‘General Enterprise Architecting’ (GEA), inmiddels exponent van the third wave of architecture. Hij publiceerde meerdere boeken. Van 2007 tot heden publiceerde hij vele artikelen en wetenschappelijke papers op het gebied van Enterprise Architecture.

Hij richtte in dit kader de Stichting Groeiplatform GEA op waaraan vele grote organisaties deelnemen vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld (www.groeiplatformgea.nl).

Roel is een gedreven persoonlijkheid waar het gaat om het verbeteren van organisaties. Hij heeft vele directie-, interim-management-, projectmanagement-, advies- en begeleidingsopdrachten uitgevoerd voor de overheid en het bedrijfsleven. Zijn kracht zit hem vooral in:

  • het ontwikkelen en naar de praktijk vertalen van visie; meerdere organisaties van de grond af opgebouwd.
  • inzicht en ervaring op het gebied van business/ICT strategie; vele directie- en managementposities uitgeoefend in de softwarebranche, alsook adviesfuncties op dit niveau.
  • complexe opdrachten succesvol ten uitvoer brengen; naast diverse reorganisaties, fusies en saneringen in de rol van programmamanager omvangrijke verbeterprogramma’s uitgevoerd.
  • inzicht en ervaring in financiële verslaglegging en administratieve organisatie; in binnen- en buitenland controllerfuncties uitgeoefend.
  • het onderhouden van kwalitatief hoogwaardige netwerken; naast lidmaatschappen van ROA, NCD, NGI, GIA en ERIA diverse netwerken in het leven geroepen, zoals een redactieraad voor de methode DYA en een enterprise architectuur innovatieplatform, waar grote partijen als UWV, Politie, Nederlandse Spoorwegen, ministerie van EZ, ministerie van V & J, PGGM, ANWB, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, ICTU, Defensie aan deelnemen.
  • publiceren op het gebied van business- & ICT-architectuur; auteur van diverse boeken en wetenschappelijke artikelen op dit gebied die zowel nationaal als internationaal succesvol zijn. Spreker op vele nationale en internationale congressen. Grondlegger van de in vele grote organisaties geïmplementeerde methoden DYA (Dynamic Enterprise Architecture) en GEA (General Enterprise Architecting).

 

 

 

Comments are closed.